In operation since 2010. with more than 2000 clients.

Heritage Property

Përfitimet e probiotikëve

Përfitimet e probiotikëve

Probiotikët janë baktere të gjalla dhe maja që mund të përfitojnë shëndetin e një personi. Ato janë të pranishme në sistemin e tretjes njerëzore dhe në disa ushqime dhe shtesa.

Probiotikët janë baktere të dobishme. Ato ekzistojnë në të gjithë trupin harmoniqhealth.com, megjithëse njerëzit kryesisht i shoqërojnë me stomakun dhe zorrët. Ndërsa dëshmi e një lidhjeje midis mikrobiomës së zorrëve dhe shëndetit të përgjithshëm rritet, interesi për probiotikët po rritet. Ka shumë shtame të baktereve probiotike, por ato kryesore janë të grupeve Lactobacillus ose Bifidobacterium.

Prebiotikët janë të ndryshëm nga probiotikët. Ata janë lëndë ushqyese në ushqim. Trupi nuk tretet prebiotikët, por këto lëndë ushqyese ndihmojnë në stimulimin e rritjes ose aktivitetit të baktereve të dobishme. Shtojcat probiotike janë gjithashtu të disponueshme.

Mësoni më shumë rreth ndryshimit midis prebiotikëve dhe probiotikëve. :

  • Rritja e shëndetit të mikrobiomës së zorrëve
  • Rivendosja e ekuilibrit në mikrobiomë pas një sëmundjeje ose trajtimi
  • Mbështetja e sistemit imunitar

Probiotikët mund të përfitojnë nga njerëzit me kushte të ndryshme shëndetësore. Sidoqoftë, përcaktimi saktësisht se kush do të përfitonte nga cili lloj i baktereve do të kërkojë më shumë hulumtime. > Disa shtame të probiotikëve kanë treguar rezultate pozitive në trajtimin e diarresë dhe gastroenteritit – inflamacioni i rreshtimit të zorrëve, i cili mund të shkaktojë diarre. diarre, diarre akute me ujë dhe diarre për shkak të një rotavirusi.

Sidoqoftë, efektet ka të ngjarë të varen nga lloji dhe dozimi i probiotikës. Sistemi nervor qendror, përfshirë trurin. Kjo lidhje njihet si boshti i zorrëve-trurit.

Disa shkencëtarë besojnë se bakteret në zorrë mund të ndikojnë në sistemin nervor dhe mënyrën se si njerëzit mendojnë dhe ndjehen.

Gjetjet sugjerojnë që probiotikët mund të mbështesin një ditë trajtimin e çështjeve të shëndetit mendor, të tilla si ankthi dhe depresioni, dhe ndoshta disa kushte neurologjike, gjithashtu.

Kolesterol i lartë

Një përmbledhje e vitit 2017 arriti në përfundimin se konsumimi i ushqimeve që përmbajnë baktere probiotike laktobacillus mund të zvogëlojë nivelet e lipoproteinës me densitet të ulët, ose kolesterolit "të keq", si dhe kolesterolit total.

Në vitin 2018, autorët e një meta-analize gjithashtu shikuan ndikimin që probiotikët mund të kishin në kolesterolin total.

Pas studimit të të dhënave nga afro 2,000 njerëz, studiuesit arritën në përfundimin se shtesat probiotike mund të zvogëlojnë ndjeshëm nivelin total të kolesterolit në gjak.

Sidoqoftë, efektiviteti mund të varet nga lloji dhe dozimi i shtojcës. Më shumë studime janë të nevojshme për të konfirmuar rezultatet dhe për të sqaruar se cilat probiotikë do të ishin të dobishëm.

Presioni i lartë i gjakut

Një përmbledhje ka zbuluar se qumështi i fermentuar me shtame të laktobacillus mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut.

Rishikimi gjithashtu tregoi se konsumimi i probiotikëve mund të çojë në një rritje të niveleve të vitaminës D – e cila ndihmon në parandalimin e presionit të lartë të gjakut – në gjak.

Nëse hulumtimet e mëtutjeshme konfirmojnë se probiotikët mund të ndihmojnë në menaxhimin e presionit të gjakut, këto baktere mund të luajnë një ditë një rol në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të zemrës.

zorrë e irrituar ose inflamatore

Ka prova që probiotikët mund të ndihmojnë në trajtimin e sindromës së zorrës së irrituar (IBS). Një përmbledhje e vitit 2019 arriti në përfundimin se një probiotik me shumë tendosje mund të përmirësojë simptomat e IBS. Studiuesit kërkuan hetime të mëtejshme nëse llojet e Akkermansia, Bacteroides dhe Bakteret Faecalibacterium mund të luajnë një rol në terapitë e ardhshme.

Një përmbledhje e ndryshme e vitit 2019 zbuloi se probiotikët nuk e mbështesin vazhdimisht trajtimin e sëmundjes inflamatore të zorrëve, ose IBD, përveçse ndoshta për një lloj të sëmundjes: kolit ulcerativ.

infeksion

Në testet laboratorike, shkencëtarët kanë zbuluar se një formë specifike e baktereve probiotike lactobacillus paracasei mund të mbrojë zorrën nga infeksioni nga një lloj më i dëmshëm i baktereve.

një përmbledhje e vitit 2017 gjeti prova të mëtejshme Kjo probiotikë mund të ndihmojë në trajtimin dhe parandalimin e infeksionit të Listeria. Probiotikët, nëse vërtetohen të dobishëm, do të kishin më pak të ngjarë të shqetësojnë ekuilibrin e mikrobiomës sesa trajtimi standard i antibiotikëve për këtë infeksion. Provat që Bifidobacterium infantis 35624 mund të përfitojnë njerëz me kushte të tilla si psoriasis dhe sindromi i lodhjes kronike. të Probiotikëve

Ushqimet që përmbajnë probiotikë natyralë përfshijnë disa lloje të:

  • Buttermilk
  • Djathë e butë
  • Produkte me bazë soje . li> Drithëra

Shumë produkte tregtohen si probiotikë, por trupi ka më shumë të ngjarë të përfitojë nga artikuj të caktuar. Ushqimi i djathit të butë, për shembull, mund të jetë një mënyrë e mirë për të siguruar që bakteret probiotike të arrijnë zorrën në një formë të dobishme.

Mësoni më shumë rreth ushqimeve që përmbajnë probiotikë. Lloji do të ndihmojë me një gjendje të veçantë.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) rregullon probiotikët për qëllime mjekësore. Sidoqoftë, ata nuk i konsiderojnë shtesat probiotike si ilaçe dhe kështu nuk monitorojnë pretendimet për përmbajtjen e probiotikut. Një person nuk mund të jetë i sigurt saktësisht se çfarë përmban një produkt. Gjithashtu, nuk është gjithmonë e qartë se sa kohë një probiotik mbetet aktiv në trup. Si rezultat, një person nuk mund të jetë i sigurt se sa efektiv ka të ngjarë të jetë ndonjë produkt ose me cilën gjendje mund të ndihmojë.

rreziqet dhe masat paraprake

Probiotikët ka të ngjarë të jenë të sigurta për shumicën e njerëzve, por ka disa pika që duhet të merren parasysh para se t’i përdorni ato ose të rritni marrjen. Qendra Kombëtare për Shëndetin plotësues dhe integrues Shënim se ndërsa probiotikët ka të ngjarë të jenë të sigurt për ata me shëndet të mirë, këto baktere mund të paraqesin rrezik për njerëzit me sisteme imune të dobësuar ose çështje të tjera shëndetësore.

Këta njerëz mund të përballen me një rrezik e:

  • Substancat e dëmshme që lëshohen në trup
  • Rezistenca e antibiotikut

isshtë gjithmonë më mirë të kontrolloni me një mjek para se të merrni shtesa ose duke bërë ndryshime të konsiderueshme dietike, veçanërisht për njerëzit me çështje ekzistuese shëndetësore. Ato janë të disponueshme në disa ushqime dhe si shtesa. Për blerje në internet.

Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.

HERITAGE

Friends Church International Compound, Ngong Road.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik